Tuesday, February 11, 2014

نمونه jtf preston هاي محيطي ممکن است شامل نمونه هايي از کارکنان دست اندرکار تهيه و توزيع مواد غذايي


از ميان عوامل موثر در افزايش بيماري هاي منتقله از غذا نقل و انتقالات جمعيتي اهميتي بيشتر از بقيه دارد . طبق تخمين مراکز ذيصلاح ساليانه جمعيتي حدود 700 ميليون نفر در سطح جهان نقل و انتقال مي يابند. نکته مهم ديگر اينکه بيماري هاي اسهالي ناشي از آلودگي هاي غذايي معمولا در 24 تا 48 ساعت بدون هيچگونه مداخله پزشکي بهبود مي يابند و معمولا تشخيص داده نشده و گزارش نمي شوند . اين مسئله بويژه در نبود نظام مراقبت فعال بيماري کار تشخيص به موقع و پاسخ دهي مناسب و کنترل آنها را بسيار مشکل مي سازد و بروز طغيان هاي ( Out breaks ) بيماري jtf preston منجر به تلفات انساني و خسارت هاي مادي فراوان مي شود . از طرفي نمونه برداري jtf preston صحيح يا به عبارتي جمع آوري تعداد کافي و مناسب نمونه هاي مختلف مواد غذايي اساس کار بررسي هاي ميکروبيولوژيکي است که متعاقب jtf preston همه گيري مسموميت ها و بيماري jtf preston هاي ناشي از غذا انجام مي گيرد و يا براي بازرسي و نظارت مواد غذايي ضرورت دارد . تصميم در انتخاب نمونه تعداد نمونه هايي که مي بايستي انتخاب شوند روش نمونه برداري و چگونگي راه هاي حمل آنها به طوري که تغيير فاحشي در تعداد و کيفيت باکتري ها ايجاد نشود حائز اهميت است . دقت صحت و کفايت نمونه برداري به اندازه jtf preston سرعت در رساندن آنها به آزمايشگاه و روش هاي آماده کردن و آزمون نمونه ها داراي اهميت مي باشد.
براساس مصوبات کميته فني مشورتي jtf preston برقراري نظام مراقبت بيماري هاي منتقله ازغذا مقرر شد در مرحله اول پنج بيماري باکتريال زير تحت مراقبت قرار گيرد که اولويت بيشتري نسبت به بقيه دارند پرواضح است در سال هاي آينده با استقرار نظام مراقبت و تهيه و تجهيز ازمايشگاه هاي تشخيصي ساير بيماريهاي منتقله از غذا به ترتيب اولويت و با تشخيص کميته کشوري وارد نظام مراقبت گردند .
سالمونلوزها شايع ترين عفونت هاي منتقله از غذا در سراسر دنيا به ويژه در کشورهاي توسعه يافته هستند و هم اکنون به عنوان يک اولويت جهاني در نظام مراقبت بيماري هاي منتقله از غذا مطرح مي باشد . با اينکه مرگ و مير آن کمتر از بقيه بيماريهاي منتقله از غذاست اما شيوع بسيار بالايي دارند . متاسفانه در ايران آمار درستي از شيوع اين عفونت ها نداريم .
بوتوليسم بيماري کشنده و خطرناکي jtf preston است که در صورت عدم تشخيص و درمان ميزان کشندگي بالايي دارد . شناخت بروز و شيوع آن به منظور تغيير الگوهاي غذايي براي جلوگيري از اين بيماري کاملا ضروري است البته مراقبت jtf preston از اين بيماري در حال حاضر در کشور وجود دارد که در قالب برنامه جديد مراقبت از آن تقويت خواهد شد .
زماني که بروز يک طغيان تاييد شود ده مرحله بررسي اپيدميولوژيک يک طغيان انجام ميشود تا با جمع آوري داده هاي مربوط به طغيان ايجاد يک استنباط اپيدميولوژيک يا فرضيه مقايسه مواجهه ها بين بيماران و افراد سالم آناليز داده ها و بکارگيري اقدامات کنترل و پيشگيري بر اساس نتايج مطالعات اپيدميولوژيک و نتايج آزمايشگاهي jtf preston مي باشد.
چنانچه امکانات آزمايشگاهي در دسترس باشد نمونه هاي مناسب محيطي و مواد غذايي بايد در سريع ترين زمان اخذ و به آزمايشگاه ارسال گردد . لازم است کارشناس مربوطه در آزمايشگاه در خصوص نوع و ويژگي هاي کمي نمونه ها نحوه ذخيره سازي بسته بندي و انتقال نمونه ها کاملا آگاه و اطلاعات مربوطه را به تيم کنترل طغيان ( تيم واکنش سريع ) ارائه بدهد .
تحليل آزمايشگاهي مواد غذايي براي آلودگي ميکروبي يا شيميايي مستلزم صرف منابع و زمان و مشمول برخي خطاها در طي نمونه برداري انتقال و آماده سازي است . لذا براي نتيجه گيري بهتر بايد تحليل آزمايشگاهي مواد غذايي همسو با بررسي محيطي و شواهد اپيدميولوژيکي انجام پذيرد . در صورتي که در زمان نمونه برداري هيچ ماده غذايي مشکوکي شناسايي نگردد نمونه هاي با تنوع بيشتري به منظور دستيابي به اطلاعات کامل تر نياز مي باشد .
اگر ماده غذايي بسته بندي شده در يک طغيان به عنوان عامل مشکوک شناخته شود لازم است نمونه هايي از مواد غذايي بسته بندي شده باز نشده ( ترجيحا با همان تاريخ مشخصات و سري ساخت ) جمع آوري گردد . در واقع اين مسئله کمک مي کند به اين که برآورد نمود به چه ميزان مواد غذايي قبل از اينکه به مکان آماده سازي برسند آلوده شده اند .
چنانچه هيچ نوع باقيمانده اي از خوراک مشکوک نباشد هر نوع اجزاء و محصولات خام که هنوز موجود مي باشد مي تواند نمونه برداري شود ( انبار ذخيره مواد غذايي مي بايست بررسي گردد ) حتي مواد غذايي که امکان بازيابي و جمع آوري آنها از مخزن پسماندها نيز وجود دارد چنانچه جمع آوري و نمونه برداري گردند ممکن است اطلاعات مفيدي را در شناسايي و کشف عامل طغيان ارائه دهند . شرايط جمع آوري نمونه نام مالک و تهيه کننده و توزيع کننده غذا اطلاعات برچسب و شناسه مواد غذايي بسته بندي شده بايد ثبت گردد . به طوري که مسيرهاي توزيع محصول در صورت لزوم مشخص باشد .
هدف از جمع آوري نمونه هاي محيطي شناسايي و ارزيابي ميزان وسعت مقادير حتي جزئي از آلودگي است که منجر به وقوع طغيان گرديه است . نمونه هاي محيطي ممکن است از سطوح کاري سطوح تماس تجهيزات با مواد غذايي ظروف و ساير سطوح از قبيل سردخانه و فريزر باشد .
نمونه jtf preston هاي محيطي ممکن است شامل نمونه هايي از کارکنان دست اندرکار تهيه و توزيع مواد غذايي شامل نمونه هاي مدفوعي خون يا سوآپ ترشحات بيني و زخمهاي موجود در دستها باشد که توسط کاردان يا کارشناس بيماريها انجام مي شود .
کامپيلوباکترججوني يرسينياانتروکوليتيکا کلوستريديوم پرفرنژنس استافيلوکوک اورئوس اشرشياکلي jtf preston O17 و ساير پاتوژنهايي است که به ترتيب زماني در يک محيط آشپزخانه ممکن است ظاهر شوند . حال چنانه هر يک از اين عوامل در بروز يک طغيان مظنون باشند تکه هاي باقيمانده jtf preston از گوشت در سطوح يخچال و سردخانه وباقيمانده ذرات آن روي رنده يا تيغه هاي برش يا ساير ابزار و لوازم شامل دستمال نظافت ميز تخته هاي برش

No comments:

Post a Comment